Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soltorkad tomatsås | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Schalottenlök | |
0,5 tsk | Grönsaksbuljong | |
145 g | Soltorkade Tomater | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
225 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
280 g | Fusilli | |
0,5 st | Gurka | |
Topping | ||
140 g | Bacon Skivat |
Tillbehör: Koka 4 portioner pasta i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Soltorkad tomatsås: Tina ärtorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite olja utan att den tar färg. Grovhacka de soltorkade tomaterna och basilikan och tillsätt till löken. Fräs ytterligare 1 min och tillsätt sedan grädde och buljong. Koka ihop och tillsätt 1 dl pastavatten när pastan nästan har kokat klart.
Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Tillsätt ärtorna så att de blir varma.
Sila av pastan och blanda med såsen.
Topping: Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett.
Tillbehör: Skölj och skär gurkan i stavar.
Servera den krämiga pastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde:606 kcal, 19 g protein, 30 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt