Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig pasta med soltorkade tomater, gröna ärtor och baconkrisp
Mari Bergman

Krämig pasta med soltorkade tomater, gröna ärtor och baconkrisp

20 minEnkelt
231,15 kr
4 portioner 20,62 kr per portion
Finns det en bättre vardagsräddare än en snabblagad pasta? Den krämiga såsen med soltorkad tomat och basilika är bara så god. Barnsligt enkelt och gott.

Soltorkad tomatsås
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 stSchalottenlök
0,5 tskGrönsaksbuljong
145 gSoltorkade Tomater
1,5 dlVispgrädde
225 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSalt
1 mskOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
1 dlVatten
Tillbehör
280 gFusilli
0,5 stGurka
Topping
140 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka 4 portioner pasta i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2

Soltorkad tomatsås: Tina ärtorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite olja utan att den tar färg. Grovhacka de soltorkade tomaterna och basilikan och tillsätt till löken. Fräs ytterligare 1 min och tillsätt sedan grädde och buljong. Koka ihop och tillsätt 1 dl pastavatten när pastan nästan har kokat klart.

3

Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Tillsätt ärtorna så att de blir varma.

4

Sila av pastan och blanda med såsen.

5

Topping: Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett.

6

Tillbehör: Skölj och skär gurkan i stavar.

Servera den krämiga pastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde:606 kcal, 19 g protein, 30 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell