Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 200 g | Kycklingbacon | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 400 g | Spaghetti | |
| Blomkålssås | ||
| 0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,25 tsk | Salt | |
| 0,25 st | Blomkål Färsk | |
| 1,5 dl | Soyabaserad matlagning | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Svampfräs | ||
| 250 g | Färska champinjoner | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Blomkålssås: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och skala och grovhacka vitlöken. Fräs hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt sojagrädde, vatten, salt och peppar och låt sjuda under lock i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.
Tillbehör: Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna med lite olja. Lägg över på en tallrik medan du gör svampfräset.
Svampfräs: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna några minuter.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Svampfräs: Skölj och finhacka persilja och skölj och riv citronskal. Blanda ner i svampfräset och smaka av med salt och peppar.
Blomkålssås: Mixa blomkålen till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Pressa i citronsaft av en 1/2 citron och smaka av med salt och peppar. Sila av pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med svampfräset och krispigt bacon.
Näringsvärde: 516 kcal, 22 g protein, 18 g fett, 63 g kolhydrater
Bild:
Anna Winer

239,50 kr /kg

1 Pasta Spaghetti Casa Di Luca
38,13 kr /kg

55,49 kr /kg

75,80 kr /l

48,18 kr /kg

71,80 kr /kg

21,95 kr /st

19,67 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg
