Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
250 g | Vanliga morötter | |
100 g | Salladsmix | |
Stroganoff | ||
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 krm | Salt | |
480 g | Renskav | |
250 g | Färska champinjoner | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Rödlök | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
70 g | Färsk bladspenat | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
1,5 dl | Vatten | |
2 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron |
Tina skavköttet.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Stroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna.
Stek skavköttet i olja på medelhög värme, köttet ska få färg, men inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning. När köttet fått färg, tillsätt lök och champinjoner och stek ytterligare några min tills det mjuknar. Krydda med paprikakrydda och tillsätt köttfond, senap, vatten och creme fraiche. Låt det koka in och krydda med salt och peppar efter smak.
Tillbehör: Skala och riv morötter och blanda med sköljd sallad. Lägg upp i en skål.
Stroganoff: Skölj spenat och citron. Skala och finstrimla rödlök och grovhacka persilja. Lägg upp stroganoffen på ett fat och blanda upp med spenaten. Strö över rödlök, rivet citronskal och persilja. Servera med ris och sallad.
Näringsvärde: 583 kcal, 38 g protein, 19 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1