Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig laxpasta med vårlök och sparris
Mari Bergman

Krämig laxpasta med vårlök och sparris

20 minEnkelt
315,65 kr
4 portioner 55,44 kr per portion
Enklaste och godaste vardagspastan som du snabbt slänger ihop.

Sås
150 gCitron
3 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
1 stDill - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
Pasta
60 gSalladslök
0,5 stGul lök
200 gLax Kallrökt
250 gSparris Färsk
0,5 mskSmör
400 gSpaghetti
Instruktioner
1

Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och grovhacka gul lök och skölj och strimla vårlöken. Skär bort den nedersta delen på sparrisen och dela dem sedan i 3 bitar.

3

Sås: Blanda ihop creme fraiche med citronskal och citronsaft från 1 citron, grovhackad dill, salt och peppar i en skål.

4

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på paketet.

5

Fräs gul lök, vårlök och sparris hastigt i lite smör i en varm panna. Salta och peppra lite försiktigt. Häll av på en tallrik.

6

Sila av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt creme fraichesåsen och blanda om ordentligt. Tillsätt sedan lax och grönsaksfräset. Blanda om och lägg upp i djupa tallrikar.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 500 kcal, 22 g protein, 20 g fett, 57 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell