Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig köttfärssås med raw slaw-pasta
Mari Bergman

Krämig köttfärssås med raw slaw-pasta

30 minEnkelt
300,30 kr
2 portioner40,45 kr per portion
Att blanda pasta med råa grönsaker är ett bra sätt att få in mer grönsaker på tallriken. Här blandar vi pastan med råa strimlor av rödbeta, morot och broccoli och serverar till en köttfärssås. Underbart gott! Tips! Om du köper fryst färs, tina den gärna i kylen över natten.

Köttfärssås
0,5 mskOlivolja
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskKalvfond Buljong
250 gNötfärs
1,5 mskTomatpuré
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 krmSalt Fint
0,5 stGul lök
1 dlVatten
0,5 mskBalsamvinäger
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 mskDijonsenap
0,5 tskTimjan - torkad
Tillbehör
0,5 stPersilja - färsk
150 gRaw slaw
1 tskSalt Fint
0,5 mskOlivolja
200 gSpaghetti
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen så att den blir genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs ytterligare 1 min.

4

Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, dijonsenap, fond, vatten, creme fraiche, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med raw slaw och olja.

Servera köttfärssåsen med raw slaw-pasta. Toppa med finhackad persilja.

Näringsvärde: 842 kcal, 38 g protein, 47 g fett, 64 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir