Gå vidare till huvudinnehåll
Örtkryddad tonfiskpasta med sting
Mari Bergman

Örtkryddad tonfiskpasta med sting

20 minEnkelt
110,25 kr
4 portioner 20,48 kr per portion
Veckan fortsätter med fler lättlagade rätter som tonfiskpasta med sting.

3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskBasilika - torkad
0,5 stChilipeppar Färsk
1 tskSalt
2 mskVitvinsvinäger
1 stGul lök
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
500 gSpaghetti
340 gTonfisk i Vatten
1 mskOlivolja
300 gVanliga Tomater
Instruktioner
1

Koka pasta enligt anvisning på paketet.

2

Finhacka lök, vitlöksklyftor och chili. Hetta upp en panna med lite olja och fräs lök och chili ca 1 min.

3

Skär tomaterna i mindre bitar och grovhacka persiljan. Slå på vitvinsvinäger och vatten i pannan. Tillsätt tomater, basilika och tonfisk. Krydda med salt och svartpeppar. Låt allt koka ihop ordentligt.

4

Sila av pastan och blanda med tonfisksåsen. Ringla över lite olivolja och strö persiljan på toppen.

Näringsvärde: 572 KCAL 35g Protein 22g Fett 53g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd