Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Svampsås | ||
0,5 st | Citron | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Olivolja | |
50 g | Ruccolasallat | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
2 tsk | Grönsaksbuljong | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
250 g | Färska champinjoner | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
380 g | Spaghetti |
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Svampsås: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skölj och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlök och lök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna 2-3 min utan att det tar färg. Tillsätt grädde och buljong och låt koka ihop 5 min. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Skölj och grovhacka persilja och skölj ruccolan.
Sila av pastan och blanda samman med svampsås, persilja och ruccola. Servera i djupa skålar.
Näringsvärde: 618 kcal, 14 g protein, 35 g fett, 61 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria