Gå vidare till huvudinnehåll
Svamppasta med blomkål och persilja
Mari Bergman

Svamppasta med blomkål och persilja

20 minEnkelt
172,65 kr
4 portioner 25,51 kr per portion
Laga enkelt en härligt krämig svamppasta med blomkål och persilja. Kommer bli en ny vardagsfavorit! För att göra rätten glutenfri, välj glutenfri pasta.

Svampsås
0,5 stCitron
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt
3 dlVispgrädde
1 mskOlivolja
50 gRuccolasallat
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
2 tskGrönsaksbuljong
0,5 stBlomkål Färsk
250 gFärska champinjoner
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
380 gSpaghetti
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Svampsås: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skölj och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlök och lök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna 2-3 min utan att det tar färg. Tillsätt grädde och buljong och låt koka ihop 5 min. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.

4

Skölj och grovhacka persilja och skölj ruccolan.

5

Sila av pastan och blanda samman med svampsås, persilja och ruccola. Servera i djupa skålar.

Näringsvärde: 618 kcal, 14 g protein, 35 g fett, 61 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell