Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
390 g | Krossade Tomater | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
0,5 st | Citron | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Köttbullar | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
100 g | Getost, Chevre | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Citron | |
500 g | Nötfärs | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
Tillbehör | ||
200 g | Bondbönor | |
1 tsk | Smör | |
300 g | Spaghetti | |
1 krm | Salt Fint |
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med basilika i en stor kastrull utan att det tar färg.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft efter att du har gjort köttbullarna.
Köttbullar: Lägg färsen i en skål. Skala och finhacka lök och vitlök och skölj och finhacka basilika. Tillsätt till färsen. Smula i getost och krydda med salt och peppar. Skölj citronen och riv i skalet. Blanda om ordentligt och forma 16 köttbullar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme så att de får en fin stekyta. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt de puttra under lock ca 10 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Värm bönorna ca 1 min i en kastrull med varmt vatten på spisen. Sila av vattnet och häll tillbaka bönorna. Tillsätt smör och lite salt.
Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med pasta och bondbönor.
Näringsvärde: 683 kcal, 43 g protein, 28 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Nötfärs 12% ca 1000g Smak av Gotland
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Pasta Spaghetti Casa Di Luca 800g Zeta