Gå vidare till huvudinnehåll
Getost- och basilikafyllda köttbullar i tomatsås med pasta
Mari Bergman

Getost- och basilikafyllda köttbullar i tomatsås med pasta

40 minEnkelt
272,75 kr
4 portioner 36,50 kr per portion
Goda och välsmakande köttbullar fyllda med getost och basilika, serverade i en hemgjord tomatsås. Kan det bli godare? Mums!

Tomatsås
1 mskGrönsaksbuljong
1 dlVatten
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
390 gKrossade Tomater
0,5 stGul lök
1 mskOlivolja
1 mskBalsamvinäger
2 mskTomatpuré
1 tskBasilika - torkad
0,5 stCitron
1 klyftaVitlök Vanlig
Köttbullar
0,5 stBasilika - färsk
100 gGetost, Chevre
1 tskSalt
1 mskOlivolja
1 stCitron
500 gNötfärs
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
Tillbehör
200 gBondbönor
1 tskSmör
300 gSpaghetti
1 krmSalt
Instruktioner
1

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med basilika i en stor kastrull utan att det tar färg.

2

Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft efter att du har gjort köttbullarna.

3

Köttbullar: Lägg färsen i en skål. Skala och finhacka lök och vitlök och skölj och finhacka basilika. Tillsätt till färsen. Smula i getost och krydda med salt och peppar. Skölj citronen och riv i skalet. Blanda om ordentligt och forma 16 köttbullar.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme så att de får en fin stekyta. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt de puttra under lock ca 10 min.

5

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

6

Värm bönorna ca 1 min i en kastrull med varmt vatten på spisen. Sila av vattnet och häll tillbaka bönorna. Tillsätt smör och lite salt.

Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med pasta och bondbönor.

Näringsvärde: 683 kcal, 43 g protein, 28 g fett, 62 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell