Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostad tomatsås | ||
1 st | Gul lök | |
50 g | Stjälkselleri | |
50 g | Kalamataoliver, (10 st) | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
5 st | Vanliga Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Köttbullar | ||
750 g | Färsk kycklingfilé, (3 filéer) | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 st | Citron | |
2 dl | Vispgrädde | |
Till servering | ||
0,5 dl | Parmesanost | |
1 st | Persilja - färsk, (1 dl) | |
400 g | Spaghetti |
Värm ugnen till 200 grader, grill.
Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt.
Skär sellerin och chilin i tjocka skivor och kärna ur oliverna om dem har kärnor. Lägg grönsaker, lök och oliver i en ugnsform. Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen i cirka 15 minuter.
Skär kycklingfiléerna i tärningar och mixa i matberedare med grädde, persilja, salt och peppar till en slät smet, i cirka 20 sekunder.
Forma smeten till ganska stora bollar, cirka 20 stycken. Bryn dem runtom i olja på medelvärme i cirka 5 minuter.
Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka 5 minuter. Häll i citronsaften och strö över rivet citronskal.
Toppa med hackad persilja och parmesanost och servera direkt med nykokt spaghetti.
Bild:
Marcus Lawett
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria