Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vegosås | ||
1 msk | Balsamvinäger | |
1 st | Gul lök | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vatten | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 msk | Dijonsenap | |
300 g | Sojafärs | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Tillbehör | ||
0,5 tsk | Salt | |
400 g | Spaghetti | |
1 st | Persilja - färsk | |
300 g | Raw slaw | |
1 msk | Olivolja |
Tillbehör: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Vegosås: Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen så att den tinar. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, dijonsenap, buljong, vatten, creme fraiche, salt och peppar. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Sila av pastavattnet och blanda pastan med raw slaw, olja och finhackad persilja.
Lägg upp vegosås och pasta på tallrikar. Klart att servera.
Näringsvärde: 680 kcal, 28 g protein , 20 g fett, 90 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Formbar Färs Fryst 850g Anamma