Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 2 dl | Ris | |
| Fläskkotletter | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 700 g | Fläskkotlett | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Kålsallad | ||
| 150 g | Sugarsnaps | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 30 g | Mandlar | |
| 300 g | Rödkål Färsk | |
| 200 g | Vanliga morötter | |
| Dressing | ||
| 1 msk | Sesamolja | |
| 1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 1 st | Lime | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kålsallad: Strimla rödkålen tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Skala och riv morötterna och skölj och strimla sugarsnaps. Skölj och finhacka persiljan och blanda samman allt i en skål.
Dressing: Blanda ihop rapsolja, sesamolja, soja, fisksås, honung samt skal- och limesaft i en skål. Skala och riv ingefära och vitlök och tillsätt till dressing. Krydda med chiliflakes.
Fläskkotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna i ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt de steka klart i pannan.
Kålsallad: Tillsätt dressingen till kålsalladen och blanda om ordentligt. Lägg upp på ett fat och strö över hackade mandlar.
Servera fläskkotletterna med ris och asiatisk kålsallad.
Näringsvärde: 582 kcal. 47 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

83,90 kr /kg

175,00 kr /kg

246,33 kr /kg

21,95 kr /st

185,00 kr /kg

59,90 kr /kg

13,95 kr /kg

246,33 kr /l

99,75 kr /l

139,75 kr /kg

52,66 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

37,95 kr

40,56 kr /l

296,67 kr /l

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg