Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
0,5 st | Lime | |
30 g | Jordnötter Rostade | |
0,25 st | Mynta - färsk | |
Kött | ||
200 g | Entrecote | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
Nudelsallad | ||
1 krm | Salt | |
40 g | Färsk bladspenat | |
0,25 st | Gurka | |
30 g | Salladslök | |
50 g | Shiratakinudlar | |
50 g | Sockerärta Färsk | |
100 g | Morötter | |
Dressing | ||
1 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Lime | |
0,25 st | Mynta - färsk | |
0,5 msk | Japansk soja | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 klyfta | Vitlök |
Nudelsallad: Spola nudlarna kalla och lägg upp i en stor skål. Strö över lite salt.
Skölj alla salladsingredienser. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.
Dressing: Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad.
Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.
Kött: Salta och peppra köttet. Stek i en het panna i olja till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du vill ha medium rare. Eller grilla på utegrillen. Låt köttet vila 1 min. Skiva sedan i tunna skivor.
Topping: Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad. Skär limen i klyftor.
Lägg upp nudelsalladen på ett vackert fat. Toppa med skivat kött, hackade jordnötter, myntablad och limeklyftor. Är och njut.
Näringsvärde: 425 kcal, 27 g protein, 27 g fett, 16 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel