Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitkålssallad | ||
1 krm | Salt | |
250 g | Morötter | |
30 g | Salladslök | |
1 msk | Rapsolja | |
250 g | Vitkål | |
1 st | Lime | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
Topping | ||
1 dl | Jordnötter Rostade | |
30 g | Salladslök | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
Tillbehör | ||
400 g | Ris | |
Färspanna | ||
2 msk | Vatten | |
500 g | Blandfärs | |
2 msk | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
2 klyfta | Vitlök | |
0,5 st | Lime | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
2 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Purjolök |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Färspanna: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili och purjolök.
Blanda soja, fisksås, limesaft, honung och vatten i en liten skål.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på medelhög värme. Finfördela färsen ordentligt och låt den bli genomstekt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och purjolök och låt fräsa ytterligare i 2-3 min. Tillsätt sojasåsen och puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
Topping: Skölj och strimla salladslök. Grovhacka koriander och jordnötter.
Vitkålssallad: Skala och riv morötterna och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skölj och strimla salladslöken. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft, vit balsamvinäger och olja. Blanda om och smaka av med salt.
Lägg upp ris, färsfräs och vitkålssallad på fyra tallrikar. Toppa med salladslök, koriander och jordnötter.
Näringsvärde: 703 kcal. 35 g protein, 32 g fett, 66 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel