Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk färspanna med vitkålssallad
Mari Bergman

Asiatisk färspanna med vitkålssallad

30 minEnkelt
361,35 kr
4 portioner 36,26 kr per portion
Härligt lättlagad färspanna med asiatiska influenser. Rätten serveras med en vacker vitkålssallad. (Mathems familjekasse v34 2018)

Vitkålssallad
1 krmSalt
250 gMorötter
30 gSalladslök
1 mskRapsolja
250 gVitkål
1 stLime
1 tskVit balsamvinäger
Topping
1 dlJordnötter Rostade
30 gSalladslök
0,5 stKoriander - färsk
Tillbehör
400 gRis
Färspanna
2 mskVatten
500 gBlandfärs
2 mskJapansk soja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskFisksås - Asiatisk
2 klyftaVitlök
0,5 stLime
1 mskRapsolja
1 krmSalt
1 mskFärsk ingefära
0,5 stChilipeppar Röd
2 tskHonung Flytande
0,5 stPurjolök
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Färspanna: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili och purjolök.

3

Blanda soja, fisksås, limesaft, honung och vatten i en liten skål.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på medelhög värme. Finfördela färsen ordentligt och låt den bli genomstekt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och purjolök och låt fräsa ytterligare i 2-3 min. Tillsätt sojasåsen och puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.

5

Topping: Skölj och strimla salladslök. Grovhacka koriander och jordnötter.

6

Vitkålssallad: Skala och riv morötterna och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skölj och strimla salladslöken. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft, vit balsamvinäger och olja. Blanda om och smaka av med salt.

7

Lägg upp ris, färsfräs och vitkålssallad på fyra tallrikar. Toppa med salladslök, koriander och jordnötter.

Näringsvärde: 703 kcal. 35 g protein, 32 g fett, 66 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir