Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Asiatiska bönbiffar | ||
250 g | Edamamebönor | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,75 tsk | Salt Fint | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 msk | Rapsolja | |
760 g | Vita Bönor Naturella | |
1 tsk | Bakpulver | |
2 tsk | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Lime | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
Dressing | ||
0,5 st | Lime | |
3 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Honung Flytande | |
3 msk | Japansk soja | |
2 tsk | Sesamolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
Glasnudelsallad | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
100 g | Glasnudlar | |
100 g | Romansallat | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
0,5 st | Gurka | |
200 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Purjolök |
Sätt ugnen på 175 grader.
Asiatiska bönbiffar: Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Lägg bönor, sojabönor, vitlöksklyfta (skalad), ingefära, chilipeppar, myntablad och bakpulver i en matberedare. Mixa ihop till en smet.
Ta ur kniven och riv i limeskal och pressa i limesaft. Tillsätt salt och peppar och blanda om.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma biffar av smeten och lägg på plåten. Pensla över olja och sätt in i ugnen ca 30 min.
Glasnudelsallad: Tillred glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Skala och strimla morötterna. Skölj och strimla gurka, purjolök och sallad. Skölj och grovhacka koriander och mynta.
Blanda nudlarna med grönsaker och örter på ett fat.
Dressing: Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda i en skål med rapsolja, sesamolja, soja och honung. Tillsätt limeskal och saft och blanda om. Tillsätt dressingen till glasnudelsalladen eller servera dressingen vid sidan om.
Näringsvärde: 392 kcal, 14 g protein, 30 g fett, 31 g kolhydrater.
Bild:
Asel Al Baldawi
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel