Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
125 g | Jordnötter Rostade | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
Färs | ||
1 st | Isbergssallat | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
0,5 st | Purjolök | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
0,5 st | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Honung | |
3 msk | Japansk soja | |
2 msk | Rapsolja | |
200 g | Morötter | |
Rödkål | ||
250 g | Rödkål Färsk | |
1 st | Lime | |
1 msk | Honung | |
0,5 msk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Vatten | |
0,5 tsk | Salt |
Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg kålen i en bunke och tillsätt limeskal- och saft från 1 lime, vinäger, honung, salt och vatten. Massera kålen ordentligt med händerna och låt stå till servering.
Färs: Skölj och finhacka purjolök och chili. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och tärna paprikan och finhacka blomkålen till ett smul. Skala och riv morötter.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen så att den tinar. Häll över den på en tallrik och stek sedan purjolök, vitlök, chili, riven ingefära, paprika, blomkål och morötter i ny olja ca 2 min. Tillsätt färsen och blanda om. Tillsätt soja, honung och limesaft från 1 lime. Fräs ihop och smaka av med salt och peppar.
Lossa salladsbladen så att du får minst 8 st. Skölj dem och lägg upp på ett fat. Fördela färsfräset i bladen och toppa med den picklade kålen, hackad koriander och hackade jordnötter. Vik ihop och ät med händerna.
Näringsvärde: 452 kcal, 25 g protein, 23 g fett, 31 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko