Asiatisk glasnudelsallad med marinerad fläskytterfilé
Mari Bergman

Asiatisk glasnudelsallad med marinerad fläskytterfilé

1 tEnkelt
476,95 kr
4 portioner49,93 kr per portion
En riktigt festlig sallad med magiska asiatiska smaker. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här.

Glasnudelsallad
100 gGlasnudlar
0,5 stGurka
150 gVanliga morötter
0,5 stPurjolök
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stMynta - färsk
100 gRomansallat
Fläskytterfilé
3 mskRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskJapansk soja
1 tskHonung Flytande
1 mskMat & Bak Smör
600 gFläskytterfile Färsk
0,5 mskBalsamvinäger
Dressing
1 tskHonung Flytande
1 tskSesamolja
2 mskRapsolja
1 mskJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
1 stChilipeppar Röd
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stLime
2 mskFisksås - Asiatisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Fläskytterfilé: Putsa filén fri från fett och senor. Blanda ihop riven vitlök, olja, soja, balsamvinäger och honung i en skål och häll sedan marinaden i en plastpåse. Lägg ner fläskfilén i marinaden och låt den marinera ca 10 min.

3

Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Ta upp filén från marinaden och bryn den på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg sedan över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30-40 min. Har du en termometer så stick in den i den tjockaste delen av filén och stek i ugnen till en innertemperatur på 63-65 grader.

4

Glasnudelsallad: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

5

Skala och strimla morötter. Skölj gurka, ta bort det vattniga och skär den i strimlor. Skölj och strimla purjolök och sallad. Skölj och finhacka koriander och mynta. Blanda samman allting i en skål.

6

Dressing: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar. Blanda i en skål tillsammans med olja, sesamolja, fisksås, soja, honung och limesaft. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.

7

Ta ut fläskytterfilén och låt den vila ca 5 min. Skär sedan upp den i tunna skivor och servera till glasnudelsalladen.

Näringsvärde: 500 kcal, 36 g protein, 43 g fett, 17 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell