Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färs | ||
3,5 msk | Japansk soja | |
1 st | Isbergssallat | |
10 g | Chilipeppar Färsk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
2 msk | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
500 g | Nötfärs | |
Rödkål | ||
1 msk | Honung Flytande | |
1 st | Lime | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 msk | Vitvinsvinäger | |
250 g | Rödkål Färsk | |
2 msk | Vatten |
Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg kålen i en bunke och tillsätt limeskal- och saft, vinäger, honung, salt och vatten. Massera kålen ordentligt med händerna och låt stå till servering.
Färs: Skölj och finhacka purjolök och chili. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och tärna paprikan och finhacka blomkålen till ett smul.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen till den är genomstekt. Häll över den på en tallrik och stek sedan purjolök, vitlök, chili, ingefära, paprika och blomkål i ny olja ca 2 min.
Tillsätt färsen och blanda om. Tillsätt soja, fisksås, honung och limesaft. Fräs ihop och smaka av med salt och peppar.
Lossa salladsbladen så att du får minst 8 st. Skölj dem och lägg upp på ett fat. Fördela färsfräset i bladen och toppa med den picklade kålen. Vik ihop och ät med händerna.
Näringsvärde: Kcal: 360, Protein: 29 gram, Fett: 16 gram, Kolhydrater: 22 gram
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko