Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk glasnudelsallad med marinerade räkor
Mari Bergman

Asiatisk glasnudelsallad med marinerade räkor

20 minEnkelt
356,10 kr
4 portioner45,33 kr per portion
Asiatisk glasnudelsallad med chili och ingefärsmarinerade räkor passar perfekt både som kvällsmat och som en kall sallad i matlådan som du kan ta med dig ut i solen en varm vårdag.

Marinerade räkor
3 mskFisksås - Asiatisk
300 gRäkor Skalade
1 stLime
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stChilipeppar Röd
1 mskHonung Flytande
1 mskFärsk ingefära
2 mskOlivolja
Sallad
300 gVanliga morötter
200 gVitkål
1 mskOlivolja
100 gSugarsnaps
200 gGlasnudlar
150 gCashewnötter Naturella
100 gSalladslök
Instruktioner
1

Koka upp vatten till glasnudlarna.

2

Marinerade räkor: Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda i en skål tillsammans med fisksås, limesaft, honung och olivolja. Blanda om ordentligt så att honungen löser sig. Lägg i räkorna och låt stå framme i rumstemperatur.

3

Sallad: Skölj och strimla salladslöken. Skala och skär morötterna i slantar och skölj och strimla sugarsnapsen. Skär vitkålen tunt, använd gärna en mandolin eller osthyvel.

4

Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna med lite olja och fräs grönsakerna några minuter så att de mjuknar men ändå behåller sin krisp. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar.

5

Tillred glasnudlarna efter anvisning på paketet. Blanda ihop glasnudlarna med de marinerade räkorna och de stekta grönsakerna och toppa med hackade cashewnötter.

Näringsvärde: 631 kcal. 18 g protein, 26 g fett, 76 g kolhydrater

Bild:

Emma Mattsson