Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk biffsallad med krossade jordnötter
Mari Bergman

Asiatisk biffsallad med krossade jordnötter

30 minEnkelt
517,95 kr
4 portioner 62,06 kr per portion
En lättlagad och fräsch nudelsallad med smaker av ingefära, lime, soja och chiliflakes som toppas med skivad entrecote och jordnötter. Underbart gott!

Topping
125 gJordnötter Rostade
1 stLime
0,5 stMynta - färsk
Nudelsallad
65 gFärsk bladspenat
0,5 stGurka
100 gGlasnudlar
150 gSockerärta Färsk
60 gSalladslök
0,5 tskSalt
200 gMorötter
Dressing
1 mskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskChiliflakes
2 mskRapsolja
0,5 stMynta - färsk
1 mskJapansk soja
2 tskHonung Flytande
2 mskFisksås - Asiatisk
1 stLime
Kött
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskSmör
400 gEntrecote
1 krmSalt
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Nudelsallad: Koka upp saltat vatten till nudlarna. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg upp i en stor skål.

2

Skölj alla salladsingredienser. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.

3

Dressing: Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad. Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.

4

Kött: Salta och peppra köttet. Stek i en het panna i olja och smör till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du vill ha medium rare. Eller grilla på utegrillen. Låt köttet vila 1 min. Skiva sedan i tunna skivor.

5

Topping: Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad. Skär limen i klyftor.

6

Lägg upp nudelsalladen på ett vackert fat. Toppa med skivat kött, hackade jordnötter, myntablad och limeklyftor. Är och njut.

Näringsvärde: 621 kcal, 32 g protein, 34 g fett, 44 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir