Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Laga mat som en äkta proffskock med råvaror från MatHem!
Vi säger grattis till Jonas Lagerström och den prestigefyllda vinsten i Kockarnas kamp 2020! Jonas säger själv att han älskar att tävla, vilket helt klart är en egenskap som behövs för den höga nivån i tävlingen.
På frågan om vilken del av tävlingen han ser som det bästa minnet svarar han bestämt finalen. "Då måste jag ändå svara den rafflande finalen. Och känslan av att jag verkligen var i mitt esse när jag gick in i kampen om vinsten."
Jonas bästa tips till hemmakockarna där ute är att ha självförtroende. "Det är oerhört viktigt och kanske något som jag själv lyser av genom hela tävlingen. Ibland blir det inte som man tänkt sig, men man måste våga testa. Och inte vara rädd för att misslyckas. Det kan vara att prova nya råvaror eller ge sig på nya köttdetaljer. Det betyder inte att krångla till det, mer om att våga."
Här hittar du receptet för Jonas varmrätt som serverades under hans middagsbjudning.
Vill du anta utmaningen att laga mat som proffskockarna, men med lite enklare moment? Här hittar du våra förenklade versioner av kockarnas recept. Vi levererar alla ingredienser till din dörr – så du kan lägga allt krut på matlagningen! Klicka här för att bli kund.
Välkommen att inspireras av ett nytt recept varje vecka i anslutning till Kockarnas kamp!
I det åttonde avsnittet, självaste finalen, av Kockarnas kamp som visades 10/11 avslutades säsongen med en brakmiddag där det serverades höstlamm och vackra primörer. Vid sidan av lammsteken och primörerna serverades små fyllda kroppkakor och en läcker dillolja.
Vårt recept speglar rättens grundsmaker, men är förenklat och tillagas med färre ingredienser.
I det sjunde avsnittet av Kockarnas kamp, som visades 3/11, bjöds kockarna på en vegetarisk variant av klassisk husman. Kåldolmar fyllda med ärtor och bondbönor serverades med en rostad kål- och sirapssky samt frasiga chips på kål. Rätten toppades med lingon som gav en härlig fräschör.
Vårt recept speglar rättens grundsmaker, men är förenklat och tillagas med färre ingredienser.
I det sjätte avsnittet av Kockarnas kamp, som visades 27/10, serverades stekt ankbröst med ragufyllda tomater. En vacker huvudrätt som kompletterades fint med toner från färsk dill och svensk sparris.
Vårt recept speglar rättens grundsmaker, men är förenklat och tillagas med färre ingredienser.
I det femte avsnittet av Kockarnas kamp, som visades 20/10, serverades en rustik rätt där sotad kalvytterfilé stod i fokus med en egenslagen ramslökshollandaise som tillbehör. Den lyxiga varmrätten matchades fint med vit sparris och vackra fläderblommor.
Vårt recept speglar rättens grundsmaker, men är förenklat och tillagas med färre ingredienser.
I det fjärde avsnittet av Kockarnas kamp, som visades 13/10, serverades smakrik hängmörad biff och grillat kalvhjärta med sotad kålrabbi och en örtig chimichurri.
Vårt recept speglar rättens grundsmaker, men är förenklat och tillagas med färre ingredienser.
I det tredje avsnittet av Kockarnas kamp, som visades 6/10, tillagades en härlig varmrätt med smörbakad rotselleri, serverad med fina toner av rökt ren. Den lyxiga rätten kompletterades av tryffel och smörstekt kål.
Vårt recept speglar rättens grundsmaker, men är förenklat och tillagas med färre ingredienser.
I det andra avsnittet av Kockarnas kamp, som visades 29/9, lagades en läcker vegetarisk varmrätt med somriga smaker från ringblomma, gräslök och lök. Rätten ackompanjerades fint av grillad svamp och rostad krossad potatis.
Vårt recept speglar rättens grundsmaker, men är förenklat och tillagas med färre ingredienser.
I det första avsnittet av Kockarnas kamp, som visades 22/9, lagades en smarrig varmrätt där egengjord lammkorv matchades med krämig mandelpotatispuré och en läcker vitvinssky med toner av brynt smör och dragon.
Vårt recept speglar rättens grundsmaker, men är förenklat och tillagas med färre ingredienser.