Panerad kalvschnitzel med frasiga haricots verts, ramslökshollandaise och rostad småpotatis
Mari Bergman

Panerad kalvschnitzel med frasiga haricots verts, ramslökshollandaise och rostad småpotatis

1 tEnkelt
726,50 kr
4 portioner154,37 kr per portion
Rustik middag med kalvschnitzel, pankopanerade haricots verts och rostad potatis som passar perfekt till helgen. Det går bra att byta ut kalvschnitzel till skinkschnitzel och tillaga på samma sätt. Som stolt sponsor av Kockarnas kamp bjuder vi på förenklade versioner av proffsens recept – här hittar du våra tolkningar av recepten!

Kalvschnitzel och haricots verts
150 gPanko
2 mskMat & Bak Smör
150 gHaricot Verts Färsk
3 stÄgg
4 krmSvartpeppar Malen
1 dlVetemjöl
640 gKalvinnanlår
1 stBakplåtspapper
2 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
Sallad
65 gSalladsmix
Rostad småpotatis
1 stBakplåtspapper
1 mskRosmarin - färsk
1 tskFlingsalt
2 mskOlivolja
1 kgDelikatesspotatis
Ramslökshollandaise
230 mlHollandaisesås
3 krmRamslök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Rostad småpotatis: Skölj potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja, finhackade rosmarinkvistar och flingsalt. Blanda om och rosta i ugnen ca 30-40 min.

3

Ramslökshollandaise: Blanda hollandaisesåsen med ramslök i en skål. Ställ kallt till servering.

4

Kalvschnitzel och haricots verts: Krydda kalvschnitzlarna med salt och peppar på båda sidor.

5

Skär bort ändarna på haricots vertsen.

6

Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik och vispa upp äggen i en djup tallrik.

7

Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

8

Vänd haricots vertsen i mjöl och doppa sedan i äggen och sist i ströbrödet. Sprid ut dem på plåten och ringla över 2 tsk olivolja. Strö över lite salt och rosta i ugnen i ca 10-15 min.

9

Vänd kalvschnitzlarna i mjöl och panera sedan i ägg och ströbröd.

10

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna i ca 3-4 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

11

Servera de panerade kalvschnitzlarna med frasiga haricots verts, ramslökshollandaise, rostad småpotatis och salladsblad. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir