Gå vidare till huvudinnehåll
Bakad rotselleri med örtsmör, gräddkokt kål med tryffel, rostad mandel och knaperstekt fläsk
Mari Bergman

Bakad rotselleri med örtsmör, gräddkokt kål med tryffel, rostad mandel och knaperstekt fläsk

1 t 30 minEnkelt
435,98 kr
4 portioner 40,85 kr per portion
Lyxig middag med rotselleri som serveras med gräddkokt kål och toppas med knaprig mandel och stekt fläsk. Underbart gott! Som stolt sponsor av Kockarnas kamp bjuder vi på förenklade versioner av proffsens recept – här hittar du våra tolkningar av recepten!

Rotselleri
2 tskFlingsalt
1 mskRosmarin - färsk
1 kgRotselleri
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskFärsk timjan
1 stAluminiumfolie
100 gSmör
Topping
100 gMandlar
80 gFläsk Rimmat
1 krmFlingsalt
Kål
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskOlivolja
500 gSpetskål
1 tskTryffelolja
3 dlVispgrädde
1 krmSalt
125 gGrönkål
2 mskSmör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Rotselleri: Tvätta rotsellerin ordentligt och skär bort den grövsta delen.

3

Mosa samman smör, flingsalt, peppar, timjanblad och finhackad rosmarin. Lägg rotsellerin på ett ark ugnsfolie i en ugnsfast form. Täck rotsellerin med örtsmöret ordentligt runt om. Förslut ugnsfoliet och rosta rotsellerin i ugnen i ca 1 tim.

4

Kål: Strimla kålen och fräs den mjuk i smör i en varm stekpanna. Tillsätt grädde och låt kålen sjuda på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Topping: Tärna fläsket smått och stek det knaprigt i en torr panna. Häll över det stekta fläsket på hushållspapper.

6

Grovhacka mandlarna och rosta i samma panna utan fett. Tillsätt lite flingsalt. Häll över mandlarna i en skål. Torka ur pannan.

7

Kål: Hetta upp lite olja i stekpannan och fräs grönkålen lite lätt.

8

Skär rotsellerin i bitar. Smaka av den gräddkokta kålen med lite tryffelolja. Ta fram tallrikar och fördela den frästa grönkålen. Toppa med gräddkokt kål och rotselleriskivor. Strö över rostade mandlar och knaperstekt fläsk. Klart att servera!

Bild:

Nurlan Emir