Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 st | Gul lök | |
75 g | Lingon Fryst | |
75 g | Grönkål | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Japansk soja | |
2 tsk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 st | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Basmatiris | |
25 g | Smör | |
250 g | Portabellosvamp | |
380 g | Gröna Linser Förkokta | |
500 g | Spetskål, (1 st) | |
0,5 msk | Sirap | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt Fint |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Plocka 10-12 st hela blad från kålen och koka dem i ca 1 min. Sila bort vattnet och ställ bladen åt sidan.
Skär svampen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i olja i en varm stekpanna. Tillsätt grönkål när svampen har vätskats ur och fått färg. Stek i ytterligare 1 min. Tillsätt grädde och soja och låt sjuda i 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Sila av linserna och spola dem i kallt vatten. Blanda samman kokt ris, svampfräs, linser, finhackad persilja (spar lite till dekoration) och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Skär av den lilla mittstocken på kålbladen. Fördela fyllningen på bladen, vik in kanterna och rulla ihop till rullar. Lägg kåldolmarna med skarven nedåt i en ugnsform.
Koka ihop vatten, buljong och sirap i en liten kastrull.
Häll buljongen över kåldolmarna och klicka över smör. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
Ta ut kåldolmarna och dekorera med lingon och persilja. Servera med t. ex. kokt potatis och sallad.
Näringsvärde: 532 kcal, 18 g protein, 30 g fett, 42 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svamp Portabello Klass1 280g
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt