Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rotselleri | ||
2 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Rosmarin - färsk | |
1 kg | Rotselleri | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Färsk timjan | |
1 st | Aluminiumfolie | |
100 g | Smör | |
Topping | ||
100 g | Mandlar | |
80 g | Fläsk Rimmat | |
1 krm | Flingsalt | |
Kål | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Olivolja | |
500 g | Spetskål | |
1 tsk | Tryffelolja | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
125 g | Grönkål | |
2 msk | Smör |
Värm ugnen till 200 grader.
Rotselleri: Tvätta rotsellerin ordentligt och skär bort den grövsta delen.
Mosa samman smör, flingsalt, peppar, timjanblad och finhackad rosmarin. Lägg rotsellerin på ett ark ugnsfolie i en ugnsfast form. Täck rotsellerin med örtsmöret ordentligt runt om. Förslut ugnsfoliet och rosta rotsellerin i ugnen i ca 1 tim.
Kål: Strimla kålen och fräs den mjuk i smör i en varm stekpanna. Tillsätt grädde och låt kålen sjuda på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Topping: Tärna fläsket smått och stek det knaprigt i en torr panna. Häll över det stekta fläsket på hushållspapper.
Grovhacka mandlarna och rosta i samma panna utan fett. Tillsätt lite flingsalt. Häll över mandlarna i en skål. Torka ur pannan.
Kål: Hetta upp lite olja i stekpannan och fräs grönkålen lite lätt.
Skär rotsellerin i bitar. Smaka av den gräddkokta kålen med lite tryffelolja. Ta fram tallrikar och fördela den frästa grönkålen. Toppa med gräddkokt kål och rotselleriskivor. Strö över rostade mandlar och knaperstekt fläsk. Klart att servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Stekfläsk Rimmat Skivat ca Fåddman
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönkål skuren Färdigsköljd Klass1