Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitvinssky med brynt dragonsmör | ||
3 dl | Vatten | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Salt Fint | |
2 st | Schalottenlök | |
0,25 st | Fransk dragon | |
2,5 msk | Kalvfond Buljong | |
3 dl | Vitt vin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Mandelpotatispuré | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt Fint | |
2 dl | Vispgrädde | |
100 g | Riven Västerbottensost | |
100 g | Smör | |
1 kg | Mandelpotatis | |
Korv | ||
1 msk | Smör | |
600 g | Lammkorv | |
0,5 msk | Olivolja | |
Tillbehör och topping | ||
30 g | Machesallat | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Blomkål Färsk, 1/2 blomkål | |
0,5 msk | Olivolja | |
4 msk | Rostad Lök | |
1 st | Citron - Eko | |
1 krm | Salt Fint |
Mandelpotatispuré: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten i ca 20 min.
Vitvinssky med brynt dragonsmör: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk i smör i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt vitt vin och låt det koka på hög värme i ca 1 min. Tillsätt vatten och fond och låt skyn småkoka och reduceras ner till hälften, ca 15-20 min.
Bryn smöret tillsammans med 10 st färska dragonblad. Tillsätt det brynta smöret till vitvinsskyn. Dra av skyn från plattan och låt den stå och dra till servering.
Korv: Stek korven i lite olja och smör i en varm panna.
Mandelpotatispuré: Sila av potatisvattnet. Pressa potatisen i en potatispress och tillsätt ljummen grädde, smör och riven ost. Vispa samman till en slät puré och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör och topping: Koka upp saltat vatten till romanescon. Dela romanescon i mindre knoppar. Koka romanescon i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp romanescon i en skål. Tillsätt olja, rivet citronskal, några droppar citronsaft samt en nypa salt och peppar. Blanda med machesalladen.
Vitvinssky med brynt dragonsmör: Sila vitvinsskyn genom en finmaskig sil ner i en mindre kastrull. Värm skyn på låg värme och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatispuré, lammkorv och romanescosallad på tallrikar. Ringla över vitvinsskyn och toppa med rostad lök. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini