Lammkorv, vitvinssky med brynt dragonsmör och mandelpotatispuré med Västerbottensost
Mari Bergman

Lammkorv, vitvinssky med brynt dragonsmör och mandelpotatispuré med Västerbottensost

45 minMedel
572,25 kr
4 portioner77,82 kr per portion
Prova att laga denna ljuvliga rätt med lammkorv som serveras med krämig mandelpotatispuré, vitvinssky med brynt dragonsmör och vacker romanesco. Perfekt helgmat! Som stolt sponsor av Kockarnas kamp bjuder vi på förenklade versioner av proffsens recept – här hittar du våra tolkningar av recepten!

Vitvinssky med brynt dragonsmör
3 dlVatten
2 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
2 stSchalottenlök
0,25 stFransk dragon
2,5 mskKalvfond Buljong
3 dlVitt vin
1 krmSvartpeppar Malen
Mandelpotatispuré
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
2 dlVispgrädde
100 gRiven Västerbottensost
100 gMat & Bak Smör
1 kgMandelpotatis
Korv
1 mskMat & Bak Smör
600 gLammkorv
0,5 mskOlivolja
Tillbehör och topping
30 gMachesallat
1 krmSvartpeppar Malen
500 gBlomkål Färsk, 1/2 blomkål
0,5 mskOlivolja
4 mskRostad Lök
1 stCitron - Eko
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Mandelpotatispuré: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten i ca 20 min.

2

Vitvinssky med brynt dragonsmör: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk i smör i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt vitt vin och låt det koka på hög värme i ca 1 min. Tillsätt vatten och fond och låt skyn småkoka och reduceras ner till hälften, ca 15-20 min.

3

Bryn smöret tillsammans med 10 st färska dragonblad. Tillsätt det brynta smöret till vitvinsskyn. Dra av skyn från plattan och låt den stå och dra till servering.

4

Korv: Stek korven i lite olja och smör i en varm panna.

5

Mandelpotatispuré: Sila av potatisvattnet. Pressa potatisen i en potatispress och tillsätt ljummen grädde, smör och riven ost. Vispa samman till en slät puré och smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör och topping: Koka upp saltat vatten till romanescon. Dela romanescon i mindre knoppar. Koka romanescon i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp romanescon i en skål. Tillsätt olja, rivet citronskal, några droppar citronsaft samt en nypa salt och peppar. Blanda med machesalladen.

7

Vitvinssky med brynt dragonsmör: Sila vitvinsskyn genom en finmaskig sil ner i en mindre kastrull. Värm skyn på låg värme och smaka av med salt och peppar.

8

Lägg upp potatispuré, lammkorv och romanescosallad på tallrikar. Ringla över vitvinsskyn och toppa med rostad lök. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir