Havets wallenbergare med skirat smör och ärtor
Hemmakock

Havets wallenbergare med skirat smör och ärtor

45 minEnkelt
232,60 kr
4 portioner30,83 kr per portion
Wallenbergare som serveras med potatis skirat smör och ärtor. En klassiker som alltid går hem! (Familjematkassen v9 2013)

Tillbehör
1 stCitron
800 gPotatis Fast
50 gMat & Bak Smör
200 gGröna Ärtor Frysta
Wallenbergare
1 mskMat & Bak Smör
400 gTorskfilé Fryst
0,5 stDill - färsk
1 stÄgg
1 dlStröbröd
1 tskOlivolja
1,5 stCitron
1 dlVispgrädde
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.

2

Wallenbergare: Lägg fisken väl avrunnen från tinad vätska i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, dill, citronsaft, salt och svartpeppar. Mixa tills du får en jämn och formbar smet. Forma biffar och vänd i ströbröd på en tallrik.

3

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 min.

4

Tillbehör 1: Tina ärtorna i lite saltat vatten i en kastrull på spisen.

5

Tillbehör 2: Smält smöret i en annan kastrull.

6

Tillbehör 3: Skiva upp resten av citronen i klyftor.

7

Tillbehör 4: Sila av potatisvattnet och servera antingen kokt, pressad eller som ett potatisstomp till dina wallenbergare.

Näringsvärde: 577 KCAL 28 G PROTEIN 29 G FETT 48 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd