Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Citron - Eko | |
350 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
1,5 msk | Smör | |
150 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Havets wallenbergare | ||
300 g | Torskrygg Fryst | |
0,5 st | Dill - färsk | |
0,75 tsk | Salt | |
0,5 st | Citron - Eko | |
1 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Matlagningsgrädde |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Havets wallenbergare: Skär fisken i mindre bitar. Mixa samman fisk, äggula, salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft och dill i en matberedare till en färs. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.
Forma 4 biffar och stek dem i olja i en medelvarm stekpanna ca 4-5 min/sida.
Tillbehör: Bryn smöret i en liten kastrull.
Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med det brynta smöret.
Värm ärtorna i en kastrull på spisen i 1 min. Sila av vattnet och blanda ärtorna med rivet citronskal och en nypa salt.
Servera wallenbergarna med krossad potatis och ärtor.
Näringsvärde: 474 kcal, 38 g protein, 18 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria