Stekt torsk med krämig spetskål och brynt smör
Mari Bergman

Stekt torsk med krämig spetskål och brynt smör

30 minEnkelt
506,80 kr
4 portioner62,33 kr per portion
Ljuvligt fiskrecept med 5 huvudingredienser. Stekt torsk med krämig spetskål. Servera gärna med lite kokt potatis. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
60 gMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
Köp hem
500 gSpetskål, (1 st)
600 gTorskrygg Fryst
1 stCitron - Eko
3 dlVispgrädde
1 stDill - färsk
Instruktioner
1

Skär fisken i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar på båda sidor.

2

Strimla spetskål och gul lök. Finhacka dillen.

3

Hetta upp ca 1 msk smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme så att de mjuknar. Tillsätt grädde och låt det puttra på svag värme så att grädden kokar in i kålen.

4

Hetta upp ca 1 msk smör i en ny stekpanna och stek fisken ca 2-3 min/sida så att fisken får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm.

5

Torka ur pannan och bryn ca 50 g smör.

6

Tillsätt dill och rivet citronskal till spetskålen. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.

7

Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Ringla över lite brynt smör. Klart att servera!

Bild:

Nurlan Emir