Kokt torskrygg med hackat ägg, skirat smör och pepparrot
Mari Bergman

Kokt torskrygg med hackat ägg, skirat smör och pepparrot

30 minEnkelt
425,75 kr
4 portioner69,31 kr per portion
En lättlagad rätt och passar lika bra till vardags som till fest. Pepparrot, skirat smör, torsk och ägg är klassiska smaker som passar perfekt ihop. Tips! Om du köper fryst torskrygg, tina den gärna i kylen över natten innan tillagning.

Tillbehör
200 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSalt Fint
150 gSockerärta Färsk
2 stÄgg
700 gPotatis
100 gMat & Bak Smör
100 gPepparrot
Torsk
3 mskFiskfond
1 krmSvartpeppar Malen
1 lVatten
600 gTorskrygg Fryst
1 stAluminiumfolie
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Koka äggen i ca 8 min.

3

Torsk: Salta och peppra torskryggfiléerna och låt de ligga på en skärbräda i 10 min. Koka upp vatten och fiskfond i en bred kastrull.

4

Sjud fisken på låg värme under lock i ca 5 min. Ta upp fisken med en hålslev och lägg fisken på ett fat. Täck med folie så att fisken håller värmen.

5

Tillbehör: Smält smöret i en liten kastrull.

6

Skala pepparroten och riv den på ett rivjärn.

7

Skala och grovhacka äggen.

8

Dela sockerärtorna på längden. Sjud sockerärtorna tillsammans med gröna ärtor i vatten i en kastrull på spisen ca 1 min. Sila av vattnet.

Toppa fisken med hackat ägg, riven pepparrot och ringla över skirat smör. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Näringsvärde: 543 kcal, 38 g protein, 25 g fett, 37 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir