Torsk med pepparrot, brynt smör och ärtpuré
Mari Bergman

Torsk med pepparrot, brynt smör och ärtpuré

30 minEnkelt
275,25 kr
4 portioner40,85 kr per portion
En riktig favorit hos oss; Lättstekt torsk med grön ärtpuré, kokt potatis och pepparrot.

Fisk
1 mskMat & Bak Smör
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskfilé
Ärtpuré
400 gGröna Ärtor Frysta
0,5 mskPepparrot Färsk
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmSalt Fint
Tillbehör
600 gPotatis Fast
1 dlPepparrot Färsk
70 gMat & Bak Smör
0,5 stCitron
2 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.

2

Ärtpuré: Koka ärterna mjuka under några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, riven pepparrot och salt.

3

Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 2–3 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt.

4

Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötigt. Ta bort skummet med en sked och häll upp det brynta smöret i en kanna utan att bottensatsen följer med.

5

Fisk: Ta bort ev ben ur fisken. Salta och peppra och stek fisken i olja och smör snabbt någon minut per sida. Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, brynt smör, potatis och citronklyftor.

Näringsvärde: 443 KCAL 34 G PROTEIN 16 G FETT 33 G KOLHYDRATER

Bild:

Nurlan Emir