Crunchig spättafilé med varm dillsås
Mari Bergman

Crunchig spättafilé med varm dillsås

30 minEnkelt
333,65 kr
4 portioner46,37 kr per portion
Frasigt panerad rödspättafilé med en underbar dillsås. Använd gärna pankoströbröd till fisken om du har. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
800 gPotatis Fast
600 gRödspättafile
300 gHaricot Verts Fryst
3 dlVispgrädde
0,5 stDill - färsk
Från ditt skafferi
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
2 stÄgg
0,5 tskVitvinsvinäger
2 dlStröbröd
0,5 stGul lök
3 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 100 grader.

2

Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3

Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Häll 2 dl ströbröd på en flat tallrik. Salta och peppra spättafiléerna och doppa dem först i äggen och sedan i ströbrödet.

4

Stek spättafiléerna i 2 msk smör och olja på båda sidor på medelvärme. Förvara i ugnen till servering.

5

Skala och finhacka lök. Smält 1 msk smör i en kastrull och fräs löken på låg värme utan att löken tar färg i ca 4-5 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme i ca 15 min. Mixa samman såsen med en stavmixer. Smaka av såsen med vitvinsvinäger, salt och peppar. Skölj och finhacka dillen och blanda ner i såsen strax innan servering.

6

Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2-3 min. Sila av och lägg upp i en skål.

7

Servera den crunchiga spättafilén med varm dillsås, kokt potatis och haricots verts.

Näringsvärde: Kcal: 740, Fett: 34 g, Protein: 45 g, Kolhydrater: 58 g

Bild:

Nurlan Emir