Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Salladslök | |
700 g | Potatis Fast | |
250 g | Broccoli | |
Spättarullader | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Rödspättafile | |
1 msk | Smör | |
Citron- och dillsås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Dill - färsk | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Fiskfond | |
0,5 msk | Smör | |
0,5 st | Citron |
Tina spättafiléerna om du använder fryst.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skala stammen och skär i skivor.
Spättarullader: Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar. Rulla ihop varje filé och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smör och sätt in i ugnen ca 10 min.
Citron- och dillsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och fiskbuljong/fond och låt sjuda på svag värme i 7 min.
Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och citronsaft i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta av såsen från värmen.
Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med i 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Strimla salladslöken och toppa över fisken. Servera med potatis och broccoli vid sidan av.
Näringsvärde: 529 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 33 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Rödspättafilé MSC Fryst Feldt's
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste