Currydoftande fiskgratäng med tomat och dragon
Mari Bergman

Currydoftande fiskgratäng med tomat och dragon

30 minEnkelt
300,35 kr
4 portioner41,19 kr per portion
God fisk i ugn med currysås och potatis.(Tastelines matkasse v48 2013)

Tillbehör
200 gVanliga morötter
250 gHaricot Verts Fryst
4 klyftaCitron
750 gPotatis Fast
Fiskgratäng
2 mskVetemjöl
1 tskCurry
0,5 stCitron
500 gTorskfilé Fryst
3 dlStandardmjölk
3 mskMat & Bak Smör
1 stVanliga Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 tskDragon - torkad
2 mskFiskfond
2 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (Koka gärna 500 gram extra potatis till recept

2

Fiskgratäng: Smält smöret i en kastrull och rör ut vetemjölet. Späd med mjölk lite i taget så att det inte klumpar sig. Tillsätt grädde, buljong, curry och dragon. Låt såsen sjuda 5 min.

3

)

4

Känn efter så att det inte är några ben i fisken. Salta och peppra efter smak på båda sidor och lägg fisken i en ugnsfast form. Skölj och skiva tomaten tunt och lägg över fisken.

5

Smaksätt såsen med citronsaft. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen ca 20 min.

6

Tillbehör: Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Koka morötterna i ca 3-4 min. Tillred bönorna enligt anvisning på förpackningen eller värm dem lite lätt tillsammans med morötterna. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Skär resten av citronen i klyftor.

7

Pressa potatisen genom en potatispress om du vill ha pressad potatis till.

Servera fiskgratängen med pressad potatis, morötter, bönor och en citronklyfta.

Näringsvärde: Kcal: 514 Fett: 20 g Protein: 37 g Kolhydrater: 55 g

Bild:

Linnea Swärd