Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
125 g | Färska champinjoner | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt Fint | |
800 g | Potatis Fast | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Smör | |
Torsk | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
600 g | Torskfilé | |
1 msk | Smör | |
Ärtpuré | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Citron | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 st | Rödlök |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala den om du vill.
Ärtpuré: Skala rödlöken och dela den i mindre bitar. Mixa tinade ärtor med lök, olivolja, saften från ½ citron, persilja och balsamvinäger med hjälp av en stavmixer till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skiva champinjonerna tunt. Skala och riv vitlök. Hetta upp en panna med lite olja och smör och fräs svampen riktigt krispig på ganska hög värme. Se bara till så att den inte bränns vid och rör om då och då.
Torsk: Kolla så att det inte finns några ben i fisken och skär den i önskvärda bitar. Salta och peppra efter smak på båda sidor och stek den i lite smör i en varm panna.
Servera tillsammans med kokt potatis, ärtpuré och den krispiga svampen.
Recept och
Näringsvärde: 463 kcal, 34 g protein, 16 g fett, 41 g kolhydrater
Bild:
Mari Bergman
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Vit 250ml Zeta