Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Sweet Chili | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
1 st | Rödlök | |
1 st | Vanliga Tomater | |
4 st | Hamburgerbröd | |
0,5 st | Isbergssallat | |
Rotfrukter | ||
2 msk | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
2 krm | Salt Fint | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fiskburgare | ||
400 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Smör | |
20 g | Dill - fryst | |
2 msk | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Potatismjöl | |
1 tsk | Salt Fint | |
0,5 st | Citron | |
1 dl | Ströbröd | |
400 g | Laxfilé Fryst | |
0,5 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor och stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Lägg tinad lax, tinad torsk, lök, grädde, dill, citronsaft, potatismjöl, ½ dl ströbröd, salt och svartpeppar i en matberedare. Mixa tills du får en slät konsistens.
Häll ½ dl ströbröd på en tallrik. Forma 4 st biffar och vänd dem i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek fiskbiffarna gyllenbruna, ca 3 min på varje sida. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
Dressing: Blanda crème fraiche med sweet chilisås och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär tomaten i skivor och skala och skiva rödlöken. Plocka sköljda salladsblad och lägg upp på ett fat.
Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med knapriga rotfruktsstavar.
Näringsvärde: Kcal: 507 Fett: 30 Protein: 25 g Kolhydrater: 31 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens