Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Romansallat | |
1 msk | Vinäger | |
0,5 st | Citron | |
1 st | Vanliga Tomater | |
2 msk | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
Morotstzatziki | ||
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt Fint | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citron | |
Fisk | ||
600 g | Torskfilé | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Ströbröd | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Smör |
Sätt ugnen på 100 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Tzatziki: Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av med citronsaft samt salt och peppar.
Panerad fisk: Knäck ägget i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar i en annan djup tallrik. Skär fisken i portionsbitar. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
Tillbehör: Skölj och skär sallad, tomat och gurka i bitar. Ringla över olivolja och vinäger.
Näringsvärde per portion: 559 kcal, 36 g protein, 18 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant