Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Vanliga morötter | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
300 g | Vitkål | |
Fiskpinnar | ||
1 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé | |
1 msk | Smör | |
2 dl | Ströbröd | |
1 tsk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
1,5 msk | Citron | |
Dipp | ||
2 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,2 tsk | Curry | |
1 st | Äpple Granny Smith |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.
Dipp: Skölj, skala och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull. Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna. Tillsätt créme fraichen och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
Fiskpinnar: Ta bort ev ben från torsken. Dela upp fisken i lagom stora bitar ca 4 cm. Salta och peppra varje fiskbit.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll ströbröd på en flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills dem har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.
Sallad: Skala och riv morötterna och skär vitkålen i strimlor. Blanda samman i en skål med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.
Servera dina nystekta fiskpinnar med kokt potatis, currydipp, citronklyftor och råkostsallad.
Näringsvärde: 695 Kcal. 36 G Protein. 32 G Fett. 63 G Kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1