Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gratäng | ||
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Standardmjölk | |
800 g | Potatis Fast | |
700 g | Blomkål Färsk | |
2 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Marinad | ||
1 msk | Honung Flytande | |
0,5 st | Citron | |
2 tsk | Rosmarin - torkad | |
0,5 dl | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
600 g | Fläskkarré Skivor | |
Sallad | ||
250 g | Vanliga morötter | |
3 st | Färsk persika | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Rödlök |
Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläskkarrén i så tjocka skivor som du önskar, om fläskkarrén inte redan är skivad.
Marinad: Blanda ihop citronsaft , olja, honung, rosmarin, salt och svartpeppar. Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt köttet marinera så länge som möjligt, gärna över natten i kylen.
Gratäng: Skiva potatis och blomkål tunt, gärna med en mandolin om du har.
Smält smör tillsammans med pressade vitlöksklyftor i en liten kastrull.
Varva potatis och blomkål i en ugnsfast form och slå på smöret lite i taget. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Blanda grädde med mjölk och slå över potatis och blomkål. Sätt in i ugnen ca 35 min.
Stek eller grilla köttet på båda sidor tills de är helt genomstekta.
Sallad: Ta bort kärnorna ur persikorna och skär ner dem i små bitar. Blanda med rivna morötter och finhackad rödlök. Ringla över lite olja och resten av citronsaften.
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel