Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatismos | ||
1 krm | Salt | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
40 g | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
700 g | Potatis Mjölig | |
Torsk | ||
600 g | Torskfilé | |
1 msk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 l | Vatten | |
Citronsås | ||
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 krm | Cayennepeppar | |
1 krm | Salt | |
100 g | Smör | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
20 g | Rädisor | |
0,5 st | Gurka |
Torsk: Blanda salt med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 30 min.
Sätt ugnen på 125 grader. Torka av och stek torsken någon minut på ena sidan i smör i en varm panna. Ös smöret över fisken. Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk. Värm upp grädde, mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt lite i taget av grädd- och smörblandningen till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Citronsås: Bryn smöret tills det får en gyllene färg. Värm upp grädde och creme fraiche och blanda med smöret. Tillsätt finhackad gräslök, pressad citronsaft och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skiva rädisorna tunt. Skölj gurkan och skär den i stavar.
Servera torsken med potatismos, citronsås, rädisor och gurkstavar.
Näringsvärde: 807 kcal, 32 g protein, 61 g fett, 33 g kolhydrater.
Bild:
Frida Wismar
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria