Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
900 g | Potatis | |
500 g | Fläskfilé | |
1 st | Gurka | |
1 dl | Creme Fraiche | |
1 st | Persilja - färsk, kruka | |
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Majsstärkelse | |
2 st | Ägg | |
2 dl | Panko | |
20 g | Smör | |
1 klyfta | Vitlök | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Vit balsamvinäger |
Värm ugnen till 200 grader.
Klyftpotatis: Skölj potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30-40 minuter.
Schnitzel: Skär fläskfilén i 4 jämnstora bitar. Lägg varje köttbit med snittytan upp mellan två bakplåtspapper. Banka ut dem till tunna schnitzlar med hjälp av baksidan på en kastrull. Salta och peppra på båda sidor.
Ta fram tre halvdjupa tallrikar. Vispa upp äggen i en av tallrikarna, häll majsstärkelse i en och pankoströbröd i den tredje.
Vänd köttet först i majsstärkelse, sedan i ägget och sist i panko.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet ca 3-4 minuter på varje sida.
Gurksallad: Skiva gurkan och blanda med riven vitlök, chiliflakes, vit balsamvinäger, finhackad persilja och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Servera de nystekta schnitzlarna med klyftpotatis och gurksallad.
Bild:
Susanna Blåvarg
22,17 kr /kg
189,09 kr /kg
73,89 kr /kg
69,75 kr /l
21,95 kr /st
132,67 kr /l
61,25 kr /kg
4,10 kr /st
122,50 kr /kg
145,00 kr /kg
199,09 kr /kg
1 355,36 kr /kg
187,80 kr /l