Gå vidare till huvudinnehåll
Krispig schnitzel med krämig gurksallad och klyftpotatis
Mari Bergman

Krispig schnitzel med krämig gurksallad och klyftpotatis

40 minEnkelt
256,20 kr
4 portioner 48,61 kr per portion
En frasigt stekt schnitzel på fläskfilé eller fläskytterfilé serveras med klyftpotatis och en krämig sallad på gurka och chili. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
900 gPotatis
500 gFläskfilé
1 stGurka
1 dlCreme Fraiche
1 stPersilja - färsk, kruka
Från ditt skafferi
1 mskOlivolja
1 dlMajsstärkelse
2 stÄgg
2 dlPanko
20 gSmör
1 klyftaVitlök
2 krmChiliflakes
1 tskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Klyftpotatis: Skölj potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30-40 minuter.

3

Schnitzel: Skär fläskfilén i 4 jämnstora bitar. Lägg varje köttbit med snittytan upp mellan två bakplåtspapper. Banka ut dem till tunna schnitzlar med hjälp av baksidan på en kastrull. Salta och peppra på båda sidor.

4

Ta fram tre halvdjupa tallrikar. Vispa upp äggen i en av tallrikarna, häll majsstärkelse i en och pankoströbröd i den tredje.

5

Vänd köttet först i majsstärkelse, sedan i ägget och sist i panko.

6

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet ca 3-4 minuter på varje sida.

7

Gurksallad: Skiva gurkan och blanda med riven vitlök, chiliflakes, vit balsamvinäger, finhackad persilja och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

8

Servera de nystekta schnitzlarna med klyftpotatis och gurksallad.

Bild:

Susanna Blåvarg