Gå vidare till huvudinnehåll
Klassisk Biff Rydberg
Mari Bergman

Klassisk Biff Rydberg

50 minMedel
461,30 kr
4 portioner 74,31 kr per portion
Klassiskt recept på Biff Rydberg som serveras med senapskräm och äggulor.

Senapskräm
1 krmSvartpeppar
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskDijonsenap
1 krmSalt
Tillbehör
0,5 stPersilja - färsk
4 stÄgg
Biff Rydberg
2 tskFlingsalt
3 mskOlivolja
600 gRyggbiff
800 gPotatis Fast
3 stGul lök
5 mskSmör
4 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Värm ugnen till 100 grader.

2

Senapskräm: Blanda crème fraiche och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Biff Rydberg: Skala potatis och lök.

4

Skär lök, potatis och kött i sockerbitsstora bitar.

5

Stek potatisen i omgångar i hälften av smöret och hälften av oljan i en stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka inuti. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen på ett ugnssäkert fat och håll varmt i ugnen.

6

Stek löken på medelvärme i resten av smöret tills den är mjuk och börjar få färg. Krydda med salt och peppar.

7

Lägg löken bredvid potatisen i ugnen.

8

Höj värmen så att stekpannan blir ordentligt varm.

9

Krydda köttbitarna med salt och peppar. Stek köttet hastigt i omgångar i resten av oljan tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti. Tillsätt lite smör mot slutet och ös smöret över köttbitarna. Lägg upp köttet på fatet med lök och potatis.

10

Strö över finhackad persilja och servera din Biff Rydberg med äggulor och senapskräm.

Bild:

Roland Persson