Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
85 g | Citron, (0,5 st) | |
Potatissallad | ||
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
80 g | Rädisor | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
600 g | Potatis Fast | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
Schnitzel | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Ströbröd | |
1 msk | Smör | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
800 g | Fläskkotlett |
Sätt ugnen på 150 grader.
Potatissallad: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll sedan av vattnet och låt potatisen svalna.
Skölj och dela sockerärtorna på längden, skölj och dela rädisorna i kvartar och skölj och finhacka gräslöken.
Schnitzel: Skär kotletten i 1 cm tjocka skivor om du har hel benfri kotlett. Lägg en skiva i en plastpåse på en skärbräda. Banka ut den tunn med hjälp av baksidan av en tung kastrull eller använd en köttklubba om du har. Upprepa samma process med alla kotlettskivor. Salta och peppra varje kotlett på båda sidor.
Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd kotletterna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbrödet.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kotletterna gyllenbruna på båda sidor på medelhög värme, ca 2 min på varje sida. Förvara dem i ugnen på ett ugnsfast fat tills det är dags för servering.
Potatissallad: Dela potatisen på mitten och blanda med grönsaker och gräslök i en skål. Tillsätt creme fraiche, olja och balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Servera de panerade schnitzlarna tillsammans med potatissallad och citronklyftor.
Näringsvärde: 733 kcal, 54 g protein, 31 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Andreas Engvall
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla