Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kött | ||
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
0,5 msk | Smör | |
Sötpotatis | ||
1 tsk | Flingsalt | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 200 g | Sötpotatis | |
Tomatsalsa | ||
0,5 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 st | Tomater | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger |
Värm ugnen till 200 grader.
Kött: Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och banka ut dem lite. Krydda med salt och peppar efter smak.
Sötpotatis: Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och tillsätt olja, salt och rosmarin. Gnid in oljan och kryddorna ordentligt. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Tomatsalsa: Skölj och grovhacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka persiljan. Blanda i en skål med olja, vit balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Kött: Skölj och finhacka persiljan. Skala och riv vitlöken. Finriv citronskalet. Blanda persilja, vitlök och citronskal med olja i en liten skål till en gremolata.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme i ca 1 min. Tillsätt smör i pannan. Vänd kotletterna och stek ytterligare i ca 1 min på hög värme. Pensla köttet med gremolatan. Sänk värmen och skeda smöret i pannan över kotletterna. Låt kotletterna steka klart på låg värme i ca 5 min eller tills köttet är genomstekt.
Servera kotletterna med rostad sötpotatis och tomatsalsa.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 589 kcal, 30 g protein, 24 g fett, 65 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel