Panerad schnitzel med persiljestompad potatis
Mari Bergman

Panerad schnitzel med persiljestompad potatis

30 minEnkelt
325,65 kr
4 portioner45,95 kr per portion
En riktig vardagsfavorit som går hem hos både stora och små. Den friska och goda salladen med äpple är det perfekta tillbehöret.

Potatis
50 gGrana Padano
0,5 stPersilja - färsk
700 gPotatis Fast
2 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
Tillbehör
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 stÄpple Golden Delicius
250 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
Schnitzel
1 stÄgg
1 dlVetemjöl
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
800 gFläskkotlett
1 mskMat & Bak Smör
100 gStröbröd
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Tillbehör: Skala och skiva morötter i slantar. Lägg slantarna i en ugnsfast form, ringla över olja och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 20-25 min.

3

Skölj och tärna äpplet. Lägg i en stor skål och tillsätt citronsaft.

4

Schnitzel: Salta och peppra schnitzlarna på båda sidor efter smak. Häll mjöl och ströbröd på varsin tallrik och vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd schnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

5

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på medelhög värme ca 2 min på varje sida tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt dem bli klara i stekpannan.

6

Potatis: Sila av potatisvattnet och lägg upp potatisen på ett fat. Tillsätt smör, riven ost och klipp över persilja. Mosa ihop med en gaffel och strö över lite salt och peppar.

7

Tillbehör: Ta ut de rostade morötterna och blanda ner i skålen med äpple. Smaka av med lite salt och peppar.

Servera schnitzlarna tillsammans med persiljestompad potatis och morot- och äpplesalladen.

Näringsvärde: 628 kcal, 33 g protein, 24 g fett, 65 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell