Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Coleslaw | ||
200 g | Vitkål | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
65 g | Rättika, (0,25 st) | |
200 g | Morötter | |
Pommes | ||
700 g | Potatis | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
Burgare | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Aubergine | |
2 st | Ägg | |
2 dl | Panko | |
200 g | Hamburgerbröd | |
50 g | Pecorinoost, riven | |
100 g | Gemsallad | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Chipotledressing | ||
1 tsk | Chilipulver Chipotle | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Salt Fint | |
145 g | Grillad paprika | |
1 tsk | Honung |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pommes: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Coleslaw: Skala och riv morötter och rättika. Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda runt ordentligt och smaka av med salt.
Chipotledressing: Sila av oljan från den grillade paprikan och hacka paprikan smått. Blanda med creme fraiche i en skål och krydda med chipotlechilipeppar, honung och lite salt.
Burgare: Skölj och skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Du behöver minst 12 skivor. Salta och peppra aubergineskivorna lite lätt på båda sidor.
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Finhacka persiljan och blanda med ströbröd och riven ost på ett fat.
Doppa aubergineskivorna först i ägget och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på medelhög värme på båda sidor så att de blir fint gyllene.
Värm bröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladsblad.
Montera varje bröd med salladsblad, dressing och tre frasiga aubergineskivor.
Servera aubergineburgarna tillsammans med pommes och coleslaw.
Näringsvärde: 877 kcal, 23 g protein, 44 g fett, 93 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel