Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling i ugn med avokadokräm och rostad potatis
Mari Bergman

Kyckling i ugn med avokadokräm och rostad potatis

1 tEnkelt
299,40 kr
4 portioner 34,52 kr per portion
Lättlagat recept där kyckling och tillbehör görs på en och samma plåt i ugnen. Detta serveras med en härlig avokadokräm och fräsch sallad. Mums! Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten kvällen innan.

Sallad
0,5 stPaprika
1 mskOlivolja
0,5 stGurka
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tskVinäger
0,5 stIsbergssallat
Kyckling och potatis
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskTimjan - torkad
1 kgKycklingben Frysta
0,5 stBlomkål Färsk
500 gPotatis
1 stRödlök
0,75 dlOlivolja
1 mskKycklingfond
4 klyftaVitlök Vanlig
0,75 tskSalt
Avokadokräm
0,5 tskHonung
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
2 stAvokado
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,5 stPersilja - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling och potatis: Skölj och klyfta potatisen och dela blomkålen i buketter. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna. Lägg allting på en plåt tillsammans med kycklingen. Tillsätt olja, kycklingfond, timjan, salt och peppar och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen ca 45 min.

3

Avokadokräm: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Tillsätt creme fraiche, saft från 1/2 citron, skalad vitlöksklyfta, persilja, olja och honung och mixa samman med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär paprika och gurka i bitar. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja, vinäger, salt och peppar. Servera den rostade kycklingen tillsammans med avokadokräm och sallad.

Näringsvärde: 669 kcal. 33 g protein, 43 g fett, 33 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell