Gå vidare till huvudinnehåll
Cheesecake med varmrökt clarias
Gårdsfisk

Cheesecake med varmrökt clarias

3 tEnkelt
408,45 kr
4 portioner 58,10 kr per portion
Testa en ny favorit på påsk- eller midsommarbordet! Toppa cheesecaken med citronsaft för att nå den bästa smakupplevelsen.

2 krmSalt
3 dlCreme Fraiche Naturell
500 gFärskost Naturell
1 stRödlök
3 tskPepparrot Färsk
1 stDill - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskTångcaviar
450 gFisk
1 stCitron
1 tskAgar agar
Instruktioner
1

Bryn smöret i en stekpanna. Kör sedan smöret tillsammans med kavringen i en matberedare och tryck ut blandningen i en springform.

2

Filéa clariasen enligt anvisningen som ligger med i förpackningen. Hacka sedan fisken fint.

3

Ta 1 tsk agar agar och blanda med 2 msk kallt vatten i en skål och låt stå några minuter medan resten av fyllningen förbereds.

4

Hacka dillen och rödlöken fint. Blanda sedan samman alla ingredienser till fyllningen utom agar agar. Salt och peppra efter smak.

5

Värm agar agar blandningen i micron på högsta effekt i 25 sekunder. Blanda sedan ner det tillsammans med fyllningen. Se till att röra om ordentligt.

6

Bred ut fyllningen ovanpå kavringen i mitten och ställ sedan in cheesecake minst två timmar i kylen.

7

Pressa över citronsaft över hela cheesecaken innan servering. OBS! Blanda ej citronsaften i fyllningen till cheesecaken då den ej kommer att stelna då.