Gå vidare till huvudinnehåll
Laxtartar på danskt rågbröd

Laxtartar på danskt rågbröd

45 minEnkelt
507,10 kr
4 portioner 107,15 kr per portion
Laxtartar på danskt rågbröd

20 gSvartpeppar Hel
1 mskDijonsenap
1 mskOlivolja
0,5 stCitron
4 mskCreme Fraiche Naturell
0,5 dlPepparrot
400 gLax Kallrökt
1 stDill - färsk
4 stSkivat rågbröd
Instruktioner
1

För att göra laxtarten behöver du 4 st runda formar. Skär laxen i mindre bitar. Blanda i pepparroten, dijonsenapen, citronen och olivoljan. Lägg brödskivan på en tallrik. Ta formen och tryck igenom brödskivan. Ta sedan bort kanterna för att få en cirkelformad brödskiva. Fyll formarna med laxröran till ca 5 cm och platta till. Låt stå i kylen tills det är dags att servera. Ta bort formen och garnera med creme fraiche, nymortlad svartpeppar och en dillkvist.