Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 msk | Creme Fraiche Naturell | |
200 g | Surdegsbröd | |
40 g | Löjrom Amerikansk Fryst | |
240 g | Handskalade Räkor | |
25 g | Smör | |
0,75 st | Dill - färsk | |
3 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 msk | Majonnäs | |
1 st | Citron - Eko | |
0,5 st | Rödlök |
Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka dill.
Sila av räkorna.
Blanda räkor, rödlök, dill, creme fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och ca 1 tsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Skär bort kanterna från 4 brödskivor och skär brödskivorna i trekanter. Stek brödskivorna gyllene på båda sidor i smör i en varm stekpanna.
Lägg brödskivorna på fina tallrikar och toppa med skagenröra, löjrom och en dillkvist. Servera den ena brödskivan vid sidan av tillsammans med en citronklyfta.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria